Статистики кажуть, що кожен із нас проводить на кухні близько одного місяця на рік. Однак це середні цифри – зрештою, люди, відповідальні за приготування їжі для всіх членів сім’ї, зрозуміло, проводять на кухні часу набагато більше, плюс вони виконують там багато важкої роботи.

Щоб застосування кухні стало задоволенням, а не надокучливою рутиною або примусом, важливо обладнати приміщення правильними меблями на кухню – обладнанням, яке відповідає всім практичним вимогам і, також, володіючи високою естетичною цінністю, сприятливо вплине на композицію дизайнера всього будинку.

Дизайн серця будинку, або якими особливостями повинні володіти меблі для кухні?

Той, хто хоче купити нові кухонні меблі, на питання, якими вони мають бути, не роздумуючи відповість: красивими і практичними.

Це так і є – меблі для кухні повинні відповідати практичним вимогам призначення приміщення. Тут щодня неодноразово відчиняються й зачиняються шафи, шухляди та відсіки для зберігання; поверхню для роботи застосовують для нарізання, рубання, оброблення м’яса, розміщення гарячих каструль. Теж дуже важливо, щоб меблі на кухні регулярно піддавалися впливу тепла і води. Лише найсучасніші матеріали та ідеальна якість виготовлення обіцяють, що придбаний меблевий комплект для кухні витримає будь-які температурні та механічні впливи, а ще дуже багато вологи.

Крім функціональності, меблі повинні радувати нас і власним привабливим зовнішнім виглядом. У нинішньому будівництві кухні дуже часто бувають відкритими і з’єднаними з гостьовими. Тому важливо придбати подібні меблі для кухні, які дадуть змогу розташувати весь посуд, начиння, продукти, і водночас стиль цих меблів буде ідеально поєднуватися з дизайном вітальні. Коли обирається колір кухонних меблів, необхідно керуватися особистими вподобаннями, щоб кухня швидко не набридла нам, а якщо бажаете обновити свою мебель, можете звернутися в магазин https://komod-bc.com/ua/.

Meble kuchenne – czym kierować się przy zakupie mebli do kuchni?

Меблі для кухні та ергономіка

Працюючи на кухні, ми іноді проходимо багато кілометрів на день. Це не незмінно пов’язано з об’ємом роботи – практично завжди це відбувається через ергономічні помилки, тобто неправильне проєктування і розташування окремих зон, де можна комфортно працювати.

Meble kuchenne – czym kierować się przy zakupie mebli do kuchni?

На кухні дуже важливі три зони: зберігання продуктів, обробка продуктів і приготування їжі.

Для зберігання продуктів передбачається холодильник і шафи для сухих продуктів, банок, пляшок тощо. Ця частина меблів для кухонь має застосовуватися для зберігання. Ця частина меблів для кухонь повинна знаходитися найближче до входу.

Вас также может заинтересовать:   Как выбрать шампура

Інша територія застосовується для переробки продуктів для їжі. Тут потрібні раковина і зручна стільниця. У цій частині меблів для кухонь, крім мийки, розміщуються машина для миття посуду, кошик для сміття і посудні шафи.
Остання частина черговості – це плита і духова піч. Досконало плита повинна мати поверхні для роботи з двох боків – більшу для готування їжі та меншу, щоб поставити каструлю, ложку чи лопатку для помішування, ємності зі спеціями. Каструлі, столові прилади, пластикові контейнери, дека варто зберігати в шафах під плитою біля плити, а спеції, каву, чай – у верхніх шафах, що нависають над стільницею.

Як розмістити меблі на кухні?

Ергономічні комплекти меблів для кухонь можуть бути розміщені однолінійно або у формі літери L, U чи трикутника, де вершинами є холодильник – мийка – плита. Зрозуміло, планування дуже часто визначається умовами приміщення. У кухнях великого розміру можна більш вільно підбирати меблеве розташування, але господарі малогабаритних кухонних кімнат у багатоквартирних будинках також можуть насолоджуватися меблями на кухню найвищої якості та ергономічного планування.

Meble kuchenne – czym kierować się przy zakupie mebli do kuchni?

Необхідно звертати свою увагу на розміри стільниць у всіх комплектах меблів для кухонь. Стільниці товщиною 28 мм з дуже якісної плити можуть витримати великі температури, вплив більшості хімічних і фізичних речовин і всі механічні впливи, характерні для харчової промисловості та приготування їжі.

matradoisik76